GDPR


Om GDPR


Varje gång du kontaktar oss registrerar vi personuppgifter om dig. Personuppgifterna behövs för att kunna ge en god, säker och trygg tandvård. Personuppgifterna används också för att följa upp vår verksamhet och för att få en bild av våra patienters tandhälsa. De två lagar som reglerar hanteringen av personuppgifter inom vår verksamhet är Patientdatalagen och Dataskyddsförordningen.

 

Hur behandlar ni mina personuppgifter?


Vi är skyldiga att föra en patientjournal avseende varje patient. Patientjournalen kan exempelvis innehålla personuppgifter som bakgrunden till vården, uppgift om ställd diagnos, utförda och planerade åtgärder och uppgift om när och vem som har gjort anteckningen i journalen. Dina personuppgifter behövs och behandlas för att kunna ge en god och säker vård, samt för verksamhets- och kvalitetsuppföljning. En del av personuppgifterna måste dessutom rapporteras till nationella hälsodataregister och Försäkringskassan. Vi har rätt att registrera dina personuppgifter i patientjournalen och hälso- och sjukvårdsregister även om du inte gett oss ditt samtycke.

 

Som patient hos oss har du möjlighet att boka tid via vår webbplats, via mejl eller telefon. För att tillhandhålla dig denna tjänst samlar vi in ditt namn, mejl och telefonnummer. Behandlingen av dina personuppgifter är nödvändig för att kunna fullgöra avtalet med dig och för att fullgöra rättsliga förpliktelser som åvilar oss i egenskap av vårdgivare. Kontaktuppgifterna sparas i vårt patientjournalsystem i enlighet med bestämmelserna i Patientdatalagen.

 

Hur länge bevarar vi dina personuppgifter?


Det finns klara regler i Patientdatalagen och Dataskyddsförordningen för hur vi ska bevara eller gallra ut dina personuppgifter. Enligt dessa regelverk ska exempelvis personuppgifter i en journalhandling bevaras minst tio år efter det att den sista personuppgiften fördes in i handlingen.

 

Vem får tillgång till dina personuppgifter?


Inom tandvården råder sträng sekretess för uppgifter om patienters hälsotillstånd eller andra personliga förhållanden. Vi kommer därför inte att lämna ut dina personuppgifter om vi inte är skyldiga att göra det till följd av lagar och föreskrifter (t.ex. till Försäkringskassan, Socialstyrelsen och Smittskyddsinstitutet), eller om vi har fått ditt uttryckliga samtycke till sådant utlämnande.

 

Detta utesluter inte att vi kan använda leverantörer som behandlar dina personuppgifter för vår räkning i enlighet med skriftliga avtal och våra instruktioner. Leverantören som får tillgång till dina personuppgifter ges inte någon rätt att använda dina personuppgifter för andra syften än de syften som anges enligt denna patientinformation.

 

Vilka rättigheter har jag?


Ta del av patientjournalen

Som patient har du rätt att ta del av uppgifter som finns i din patientjournal. Du har även rätt att få en kopia av hela eller delar av patientjournalen.

 

Få dina personuppgifter rättade eller raderade


Om du har en avvikande mening i förhållande till det som står i din patientjournal, eller anser att en uppgift där är oriktig, har du rätt att få detta infört i din patientjournal. För att få en uppgift borttagen i din patientjournal måste du vända dig till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) på www.ivo.se för att få detta prövat. 

 

Få information om åtkomst till din patientjournal

Alla läsningar av elektroniska patientjournaler registreras, detta kallas loggning. Som patient har du möjlighet att få ett utdrag av loggen, det vill säga en lista över vilka som har tittat på dina personuppgifter.

Spärra uppgifter i din patientjournal

Innan uppgift görs tillgänglig för annan vårdgivare genom sammanhållen journalföring ska du informeras om vad sammanhållen journalföring innebär. Notera i sammanhanget att för att annan vårdgivare ska få behandla dina uppgifter krävs ditt samtycke. Om du inte vill att dina journaluppgifter ska vara elektroniskt tillgängliga för andra vårdgivare kan du begära att uppgifterna spärras helt eller delvis för elektronisk åtkomst. Du ska då bli upplyst om vad detta kan få för konsekvenser för din vård, till exempel att du själv måste berätta för vårdpersonalen vad de behöver veta för att ge dig en god och säker vård. Du ska också vara medveten om att spärr endast kan sättas i elektronisk journal, inte i journal som endast finns i pappersburen.

 

Invända mot behandling


Du har rätt att göra invändningar mot vissa personuppgiftsbehandlingar som vi utför med stöd av ett allmänt intresse. Du måste då specificera vilken behandling du invänder mot.

 

Återkalla ditt samtycke


Om du har lämnat ditt samtycke för behandling av dina personuppgifter har du rätt att när som helst återkalla detta samtycke. Du kan återkalla ditt samtycke genom att kontakta oss på kontaktuppgifterna nedan. Se dock ovan under rubriken ”Hur länge bevarar vi dina personuppgifter”.

 

Klagomål och skadestånd


Du har rätt att när som helst inge ett klagomål avseende vår behandling av dina personuppgifter till oss eller till Datainspektionen. Om personuppgifter om dig har behandlats så att de strider mot Patientdatalagen och Dataskyddsförordningen kan du ha rätt till skadestånd.


Hur använder du dina rättigheter? 


Om du vill använda någon av dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss på kontaktuppgifterna nedan. Om du vill lämna ett klagomål till en tillsynsmyndighet ber vi dig kontakta Datainspektionen på www.datainspektionen.se.


Vem är personuppgiftsansvarig?


Tandläkare Charlotta Nyström, org.nr:556960-2104  är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter enligt denna patientinformation.


Hur kontaktar du oss?


Skanörs Tandläkarklinik AB, Tandläkare Charlotta Nyström, webbplats : www.skanorskliniken.se , är ansvarigt dataskyddsombud , som ansvarar för dataskyddsfrågor. Om du har några frågor kring denna patientinformation, behandlingen av dina personuppgifter eller hur kan utöva dina rättigheter är du välkommen att kontakta våra dataskyddsombud på 040-470330 eller info@skanorskliniken.se


 

Patentinformationen uppdaterades senast 2019-06-03.

Patientinformation angående Patientsäkerhet på Skanör Tandläkarklink AB Mellangatan 66, Skanör:


Hitta Oss

Tandläkare tandvård botox fillers
google07e42ee0946f31c6.html

Du  kan enkelt ta dig till oss med bil eller buss. Bilen parkerar du enkelt och utan avgift på gatan utanför kliniken. Buss (300 eller 100) stannar vid hållplats ”Skanörs centrum”, som ligger bredvid Ica i Skanör, ett stenkast från kliniken. Från hållplatsen korsar du Ica’s parkerings tills du kommer till Handelsbanken. Kliniken ligger runt om hörnet, andra huset på Mellangatan.



Kontakt

Adress:

Skanörskliniken

Mellangatan 66

239 42 Skanör


Telefon:

040-470330


Email:

info@skanorskliniken.se




Skanörskliniken är en högmodern mottagning som är byggd för optimal tandvård och hygien.

Här erbjuder vi både tandrelaterade tjänster såväl som skönhetsbehandlingar och nagelvård.


För oss är det viktigt med ett gott omhändertagande av våra patienter. Att man tar den tid som krävs för att de skall känna sig trygga och glada att vara här.

Det är även viktigt för oss att använda säkra material som inte är farliga för kroppen.

I vår klinik erbjuder vi familjetandvård, kosmetisk tandvård, ansiktskosmetik ( Botox och fillers) kropps och  & hud behandlingar, nagelvård. 


Vi utför fullständig tandvård åt barn och vuxna i alla åldrar. Vi tar även emot akuta och tandvårdsrädda patienter i en varm och stressfri miljö.

Mottagningen är ansluten till Försäkringskassan och du får därmed tillgång till det årliga allmänna tandvårdsbidraget. Högkostnadsskydd träder dessutom in och ger dig rabatt på större tandvårds behandlingar.


Vår filosofi

Vår klinik på Näset vill erbjuda mycket god service och tillgänglighet till våra patienter. Vi satsar på att använda säkra metoder och material som inte är farliga för kroppen. Detta åstadkommer vi genom att använda den senaste teknologin tillsammans med beprövade material. Även genom kontinuerlig vidareutbildning och uppdatering.

För oss är det viktigt att ha en bra kontakt med våra patienter.  Vi skräddarsyr våra behandlingar efter individens personliga önskemål och behov. Alla är vi stöpta i olika form, således kan val av behandling variera.

Vi tar gärna hand om tandvårdsrädda patienter! Dom är vi vana att behandla. Vi behandlar även vuxna såväl som barn.

Vi utför gärna kosmetisk tandvård, ansiktskosmetik och skönhetsbehandlingar. Vi erbjuder tjänster såsom tandblekning, kosmetiska justeringar i såväl mun som på ansiktet. Vi erbjuder även skönhetsbehandlingar från vår skönhetsterapeut Anneli (Annelis hud och skönhetsvård) och nagelvård i form av Shellac behandlingar,